Kompanija SendFriend je dobila investicije od Ripla (XRP), Mastercard Foundation, MIT Media Lab i Barclays u finansijskoj rundi, navodi se u saopštenju objavljenom 11. februara.

U tom krugu, kompanija je prikupila 1,7 miliona dolara od investitora - uključujući i Techstars, Mahindra Finance, 2020 Ventures i 8 Decimal Capital - kako bi razvila svoju uslugu doznaka, koja omogućava korisnicima da šalju novac na Filipine koristeći blokčein.

SendFriend koristi Riplov xRapid proizvod za prekogranična plaćanja, konvertovanjem između USD, XRP i filipinskih pezosa i zaobilazeći duži proces tradicionalnih bankarskih sistema.

U saopštenju se navodi da će SendFriend imati “naknade koje su 65% niže od industrijskog proseka.” Dejvid Lajton, SendFriend, suosnivač i CEO, izjavio je:

"Ova investicija će nam omogućiti da izgradimo naš tim, da se fokusiramo na angažovanje zajednice i marketinške napore."

Kako je Cointelegraph izvestio prošlog meseca, SendFriend je bio među 13 novih finansijskih institucija koje su se nedavno pridružile Riplovoj platnoj mreži, RippleNet, čime je ukupan broj korisnika povećan na preko 200.

Krajem prošlog meseca, Bill Barhydt, izvršni direktor provajdera kripto novčanika i startapa Abra, izjavio je da prekogranični platni promet i usluge doznaka i dalje predstavljaju prepreke za mnoge kripto firme.

 

Pripremila: Majda Petrović