Ripl, kompanija u čijem je vlasništvu XRP, je obećala veći stepen tačnosti za XRP obim trgovanja i prodaje u postu objavljenom 3. juna.

U svom saopštenju, Ripl navodi najnovije izveštaje o lažnom obimu trgovanja kriptovaluta, poput Bitwise-ovog u kojem se tvrdi da je 95% obima trgovanja bitkoina (BTC) lažno. Međutim, isti izveštaj tvrdi da lažni obim trgovanja na kripto berzama ne utiče na cenu bitkoina.

Kompanija obećava da će preduzeti korake kako bi rešila ove probleme tako što će sarađivati sa partnerima u prostoru, procenjujući njihov pristup izveštavanju i “zauzeti konzervativniji pristup prodaji XRP-a u ovom kvartalu”. Ripl primećuje da će, kao posledica toga, prodaja XRP-a u drugom kvartalu 2019. godine biti značajno niža nego u prvom kvartalu.

Cilj od 20 baznih poena će verovatno biti smanjen na manje od 10, manje od polovine onoga što je bilo ranije. 16. maja 2019. Coin Metric je objavio izveštaj u kojem se navode odstupanja u Riplovom sistemu za escrow izveštavanja, opisujući nedoslednosti koje su navodno zahtevale objašnjenje.

U skladu sa preciznijim podacima u izveštaju, CoinMarketCap (CMC) je najavio novi savez pod nazivom “Data Accountability & Transparency Alliance” početkom maja. CMC je u to vreme takođe napomenuo da će ukloniti berze iz svojih kalkulacija ako ne obezbede mandatorne podatke do kraja juna.

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, u izveštaju objavljenom u januaru je izneta tvrdnja da je ukupna tržišna kapitalizacija XRP precenjena za 6 milijardi dolara.