Američka tehnološka kompanija Ripl je saopštila da su prihodi od prodaje XRP tokena udvostručeni u trećem kvartalu u odnosu na drugi kvartal od 2018. Godine, prema kvartalnom izveštaju kompanije objavljenom 25. oktobra.

U izveštaju tržišta XRP tokena za treći kvartal 2018. godine, kompanija otkriva da je u trećem kvartalu prodala XRP tokena u vrednosti od 163,33 miliona dolara, što je dvostruko više od 73,53 miliona dolara koliko je prodato u prethodnom kvartalu. Prodaje je bila distribuirana između kompanije Ripl i njene ekspoziture XRP II, Ripl kompanija je ostvarila prodaju od 65,27 miliona dolara, dok je kompanija XRP II ostvarila prodaju od 98,06 miliona dolara.

Sales Summary Chart. Source: Ripple

Grafikon prodaje. Izvor: Ripl

Obim prodaje u trećem kvartalu predstavlja 0,172 procenata od ukupnog broja XRP-a koji se trguju na globalnom nivou, dok je u drugom kvartalu ta vrednost iznosila 0,125. U trećem kvartalu, Ripl je emitovao 3 milijarde (jednu milijardu svakog meseca) XRP-a iz svog escrow novčanika, što je identično kao i u drugom kvartalu. Iz Ripla navode da je preostalih 400 miliona XRP koji nisu vraćeni u escrow novčanik iskorišćeni su na različite načine za podršku ekosistemu.

U poređenju sa istim kvartalom 2017, XRP II je prodao XRP tokene za 19,6 miliona dolara i 32,6 miliona dolara programski. Za prošlogodišnji kvartal, prodaja je iznosila 0,20 posto od ukupno 16,50 milijardi dolara.

Ripl dalje napominje da je nestabilnost XRP tokena bila mala tokom većeg dela trećeg kvartala u 2018, sa povećanjem u poslednje dve nedelje kvartala i porastom cene.

Prošlog meseca Ripl je najavio da će voditi grupu kripto startapa pod imenom “Securing America’s Internet of Value Coalition” u cilju lobiranja zakonodavaca i finansijskih regulatora u Vašingtonu. Grupa ima za cilj da ublaži stav vlade kako bi podstakli inovacije i podržali konkurenciju u ekosistemu globalnih kripto tržišta.

U okviru inicijative, Ripl će platiti Klein/Johnson Group-i, kako bi pomogao kripto i blokčein zajednici da ubede regulatore da je industriji potrebna vladina podrška. Grupa će navodno dobiti oko 25.000 dolara i 10.000 XRP tokena mesečno.