Ripl, treća po veličini kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, je otkrila da je prodala 251,51 milion dolara u XRP tokenima u drugom tromesečju 2019. godine. Ripl je objavio izveštaj 24. jula.

Prema navodima iz izveštaja, Ripl je prodao oko 169,42 miliona dolara u XRP tokom prvog tromesečja 2019. To znači da se prodaja XRP tokena povećala za otprilike 48%.

U odnosu na tromesečnu prodaju XRP-a, u izveštaju se navodi da će Ripl značajno smanjiti prodaju tokena u budućnosti. Pored toga, Ripl je primetio da je tokom tromesečja ograničio prodaju XRP tokena zbog navodno povećanog obima trgovanja. S tim u vezi, u izveštaju se navodi da je privremeno zaustavljena prodaja i postavljena su ograničenja na institucionalnu prodaju.

XRP kao posrednik u Xpring i RippleNet partnerstvima

U izveštaju se navodi da je kompanija prodala 106,64 miliona dolara u programskoj prodaji. 

Izveštaj je takođe obuhvatio XRP eskrou aktivnosti kompanije za tromesečje. Ripl je objasnio svoj eskrou sistem, kao sistem koji će obezbediti stalnu isporuku XRP-a.

U svom izveštaju za drugi kvartal 2019. godine, Ripl navodi da je povlačio po jednu milijardu sa eskroua svaki mesec tokom ovog tromesečja, što predstavlja ukupno 3 milijarde XRP tokena. Od 3 milijarde dolara, 2,1 milijarda je reinvestirana u eskrou ugovore. Ostalih 0,9 milijardi navodno je korišćeno za finansiranje XRP-a kroz svoje inkubatore, Xpring i RippleNet partnerstva.

Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, Xpring je 3. jula objavio da je potrošio 500 miliona dolara na XRP projekte od svog osnivanja, otprilike pre godinu dana. U nedavnom saopštenju, iz Xpring-a su rekli da će dati prioritet stvaranju novih slučajeva upotrebe XRP-a kroz razvoj infrastrukture i inovativne projekte.