Projekti za razvoj ekosistema Ripla, Xpring i Bain Capital Ventures, uložili su u blokčein firmu preduzetnog kapitala Robot Ventures, rekao je šef fonda Robert Leshner u blogu 10. aprila.

Leshner, koji je takođe osnovao finansijski protokol Compound otvorenog koda i zasnovan na itirijumu, već je završio dve investicije u okviru svoje nove inicijative preduzetnog kapitala.

Robot Ventures je investirao u kripto-rudarsku kompaniju Coinmine i startap Point koji razvija nova rešenja za debitne kartice. Kako je Leshner rekao za Cointelegraph, obe investicije su završene u prvom kvartalu 2019. godine.

Leshner je odbio da otkrije bilo kakve dodatne informacije u vezi finansijskih detalja investicije od strane Ripple Xpring and Bain Capital.

Leshner je uveo Compound protokol u januaru 2018. godine, što je algoritamski alat za postavljanje kamatnih stopa na tržištima novca. Podržan od strane Andreessen Horowitz i Coinbase Ventures, Compound ima za cilj da omogući korisnicima i decentralizovanim aplikacijama (DApps) da zarade u itirijumu (ETH) i tokenima, kao i da pozajme ETH i tokene za ulaganje, korišćenje ili prodaju.

Xpring je inicijativa Ripla za stvaranje zajednice programera, preduzetnika i kompanija koje se bave tehnologijom blokčeina. Nedavno je Ripple Xpring osnovao fond za razvoj igara u vrednosti od 100 miliona dolara zajedno sa blokčein platformom Forte.

Bain Capital Ventures je vodeća američka firma za komercijalne poslove sa oko 3,6 milijardi dolara imovine. Nakon što je podržao kompanije kao što su LinkedIn i Jet.com, Bain Capital je učestvovao u finansiranju od 133 miliona dolara stejblkoin projekat Basis u 2019. godini.

 

Pripremila: Majda Petrović