Xpring, Riplova investiciona kompanija i tehnološki inkubator, je dovršio strateško ulaganje u platformu pametnih ugovora Flare Networks.

Pridruživanje XRP ekosistemu

5. novembra Flare Networks je izvestio da je obezbedio partnerstvo i investiciju sa Xpring-om koji će kompaniji omogućiti „bogatstvo resursa i partnera kako bi poboljšao i proširio ekosisteme Flare-a, Xpring-a i XRP-a“. 

Flare Network, koja je stvarana više od dve godine, navodno je integrisala Ethereum Virtual Machine kako bi javnim i privatnim mrežama omogućila korišćenje pametnih ugovora.

Flare će uskoro objaviti nacrt pisma o namerama tokena sa detaljima o konstrukciji i decentralizovanom upravljanju izvornim novčićem, kojim će se algoritamski upravljati. Xpring je dalje objasnio:

„Flare-ov izvorni token biće algoritamski stejblkoin deo koji je stvoren delimično spaljivanjem XRP-a, a plaćanja za ugovor mogu se izvršiti i primiti u XRP-u putem Interledger-a, koji će biti integrisan sa Flare-om.“

Xpring tim je takođe dodao da će Flare koristiti „XRP adrese i sistem enkripcije kako bi korisnicima XRP-a pružio praktično neprimetan način interakcije sa pametnim ugovorima na Flare mreži“, omogućavajući većem broju korisnika i programera da koriste XRP Ledger u više slučajeva korišćenja, kao što je namirenje ugovora i razvoj aplikacija.

Cointelegraph je kontaktirao Xpring vezano za ulaganje u Flare Network.

Xpring investira u švedski startap

Xpring je u oktobru uložio u švedski startap Towo Labs kako bi izgradio firmver za hardverski novčanik. Xpring je rekao da švedski startap planira da razvije novu verziju XRP Toolkit-a i firmvare novčanika koji podržava sve vrste transakcija XRP Ledger-a.