Dobrotvorni fond “Bit for the Good Future“ došao je do Roberto Karlosa, fudbalske legende, tražeći pomoć za razvoj fudbala u Indiji. Osnivač fonda, Stanislav Belov-Visockij veruje da je razvoj dečijih kategorija bilo koje vrste sporta od suštinskog značaja za razvoj elitnog sporta.

Osnivač fonda je počeo da prihvata bitkoin donacije preko facebook stranice, a od sakupljenih sredstava kupovao je svu neophodnu opremu za škole. Pre dve nedelje Stanislav se preselio u Indiju kako bi pomogao siromašnoj deci u Indiji.

Belov-Visockij je izjavio za Cointelegraph:

“U Indiji postoji samo nekoliko škola fudbala koje uče decu kako se igra fudbal. Na primer, postoji PSG-ova (Paris Saint Sermain) filijala, ali ova organizacija podučava samo selektiranu decu. A šta je sa ostalima?  Moj fond može da popularizuje fudbal u običnim školama, obezbeđujući im svu neophodnu opremu.”

Prvi koraci dobrotvornog fonda: Publicitet kao put do poverenja

“Bit for the Good Future“ je osnovan pre 4 meseca, kreiranjem facebook stranice i bitkoin walleta kako bi dobronamerni ljudi mogli da pomognu putem donacija. Od tada, zabeleženo je nekoliko manjih donacija. Od sakupljenih sredstava kupljena je oprema za škole, a slike kupljene robe okačene su na facebook stranici fonda.

Želeći da njegov projekat dobije na popularnosti, Belov-Visockij je kontaktirao Roberta Karlosa, živu fudbalsku legendu i trenera FC Dynamos iz Delhija. Uveren je da će podrška poznatog sportiste, kao što je Roberto Karlos, definitivno privući pažnju na njegov fond, čak iako Roberto lično ne donira sredstva.

Belov-Visockij je izjavio:

“Želeo bih da razgovaram sa Robertom o mom projektu. Ne iz razloga što sam njegov fan, već zbog toga što on zaista može da pomogne. Ne samo dajući donacije, nego samo pružajući podršku ovom projektu. To će sigurno privući pažnju i podići nivo poverenja.”

“Znam da je teško verovati takvoj organizaciji, jer postoji mnogo prevara u ovoj sferi. Ali, ja sve prikazujem na facebook stranici, slike robe i račune, tako da donatori mogu da budu sigurni da ništa ne uzimam za sebe. Za sada, u fondu je još oko 70 dolara koje treba potrošiti. “

Stanislav Belov-Visockij je osoba otvorenog srca, posvećen i odlučan da pomogne deci u Indiji. I ne samo u Indiji. Stanislav planira da putuje i u druge zemlje. Ukoliko njegova inicijativa doživi uspeh u Indiji, putovaće svetom pomažući deci i razvijajući fudbal.

“Ukoliko uspem ovde, planiram da sledeće godine odem u drugu zemlju. Želim da pomognem ljudima i postoji mnogo stvari koje mogu da učinim preko fonda Bit for the Good Future.