Trgovinska kompanija Robinhood sa sedištem u SAD-u dodaje podršku za Dogecoin (DOGE) na platformi Robinhood Crypto, navodi se u blog postu objavljenom 16. jula.

DOGE je peer-to-peer digitalna valuta koja je nastala kao parodija na japanskog psa Kabosu, rasa Shibu Inu. DOGE je predstavljen u decembru 2013. godine i trenutno ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 331 miliona dolara, prema Coinmarketcap-u. Sa današnjom objavom, DOGE se pridružio lajtkoinu (LTC) i bitkoin kešu (BCH), koji su prošle nedelje dodati platformi.

Dogecoin nema ograničenje koliko novčića može biti iskopano, sa više od 115 milijardi u opticaju. DOGE je u januaru ove godine dosegao tržišnu kapitalizaciju od 1 milijardu dolara, kada je vredeo više od japanskog jena.

Robinhood je u februaru ove godine pokrenuo trgovanje bez provizije za bitkoin (BTC) i itirijum (ETH) za prvu seriju korisnika svoje Robinhood Crypto platforme. Robinhood Crypto je trenutno dostupan u 17 država, a trgovina je podržana za pet kriptovaluta i podatke o tržištu u realnom vremenu za širi spektar novčića.

Prošlog meseca Bloomberg je izvestio da Robinhood nalazi "konstruktivne" razgovore sa američkom Kancelarijom za kontrolu valute (OCC) kako bi dobio licencu za bankarstvo. Prema izvorima koji su upoznati sa tim pitanjem, Robinhood želi da ponudi finansijske usluge kao što su štedni računi i tako pobediti konkurenciju tradicionalnih banaka s boljim kamatnim stopama i finansijskim servisima na jednom mestu. Kompanija je postala predmet glasina u junu, nakon što su postavljeni oglasi za inženjere kriptovaluta, neki su poverovali da Robinhood razvija sopstveni novčanik.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić