Počevši od februara, Robin Hud (Robinhood) aplikacija omogućiće korisnicima da trguju bitkoinom i itirijumom bez ikakvih naknada, objavila je kompanija u blogu u četvrtak, 25. januara.

Ova najava je dobrodošla korisnicima drugih kriptovalutnih berzi, jer su navikli da plaćaju naknade od 0.1% do čak 4% po transakciji na platformama poput Coinbase-a.

Robin Hud, takođe, omogućava korisnicima da prate cenu brojnih kriptovaluta kao što su ripl i lajtkoin, iako će funkcija trgovanja u početku biti dostupna samo za bitkoin i itirijum.

Namera kompanije je da se upotrebi funkcija za trgovanje sa nultom naknadom, omogućavajući tako priliv više trgovaca na platformu koja se već sada može pohvaliti sa više od 3 miliona korisnika.

Suosnivač Robin Huda Vlad Tenev je rekao za TechCrunch:

“Mi planiramo da vodimo ovu kompaniju sa olakšicama i ne planiramo da ostvarimo profit u doglednoj budućnosti. Vrednost Robin Hud kripto je u rastu naše korisničke baze i bolje usluge našim korisnicima.”

Osim toga, nudeći jednostavne alate za analize i transakcije, kompanija se nada da će privući više korsnika.

“Verujemo da kriptovalute imaju potencijal da temeljno reorganizuju način na koji novac funkcioniše od samog početka, prenoseći svu snagu koju su ranije imale finansijske institucije običnim ljudi”, dodaje se u objavi.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić