Finansijsko-servisna aplikacija Robinhud dodala je podršku za lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH) na svojoj Robinhood Crypto Platformi, navodi se u blog postu od 12. jula.

Blog post Robinhuda navodi njihove planove "za dalje proširenje ponude novčića i dodavanje podrške za transfere novčića", navodeći da preko pet miliona ljudi koristi Robinhudovu platformu.

Robinhud je u februaru pokrenuo svoju platformu koja ne naplaćuje transakcione naknade na kripto trgovanja, izvorno podržavajući trgovanje bitkoinom (BTC) i itirijumom (ETH) sa trgovanjem dostupnim za stanovnike Sjedinjenih Američkih Država iz Kalifornije, Masačusetsa, Misurija, Montane i Novog Hempšira. Aplikacija, koja se sada može koristiti u 17 država, sakupila je 363 miliona dolara u maju tokom D runde finasiranja kako bi proširila svoju kripto platformu širom Amerike.

Krajem juna, Robinhud je postao predmet glasina da su pokrenuli sopstveni kripto novčanik nakon objavljivanja popisa radnih mesta za kripto inženjere. Takođe, u junu, Baiju Bat, suosnivač i direktor Robinhuda naveo je da veruje da će suverene nacije na kraju ipak imati kripto kao svoju standardnu valutu.


 

Pripremio: Bojan Zečević