Aleksandar Drozdenko, guverner regije Lenjingrad u Rusiji, je izdao opšti poziv rudarima da koriste zemljište za farme za rudarenje. On je ponudio da koriste Lenjingradsku nuklearnu elektranu (LNEL) kao prostor za rudarenje kriptovaluta.

Guverner je poziv rudarima saopštio tokom trećeg godišnjeg foruma o malim i srednjim preduzećima, na tribini pod nazivom “Energija mogućnosti”. Predavanju je prisustvovalo više od 600 privrednika i državnih službenika. Guverner je naveo:

“Za proizvodnju bitkoina, pre svega, potrebni su veliki prostor i jeftina el. energija. Izgradnja LNEL-2 se završava i veliki prostor stare nuklearne elektrane se oslobađa. Taj prostor se može koristiti kao tehnološki park koji obezbeđuje jeftinu el. energiju.”

Izjava je u skladu sa rastućim raspoloženjem u ruskoj vladi da usvoji kriptovalute kao sredstvo nacionalnog rasta. Nedavno sklapanje partnerstva sa Itirijumom, kao i otvaranje potencijalnih lokacija za ICO projekte pokazuje sve pozitivniji odnos prema blokčeinu i kriptovalutama.