Rusko ministarsvo za komunikacije i medije (Minkomsvyaz) je objavilo dokument kojim se utvrđuju pravila za izdavanje dozvola za ICO projekte, preneo je Forklog u ponedeljak 12. fenbruar.

Neki ključni zahtevi predstavljeni emiterima digitalnih tokena zahtevaju nominalni kapital od oko 100 miliona rubalja (otprilike jednako 1,7 miliona dolara) i licencu za razvoj, proizvodnju i emisiju tokena. Pored toga, emiteri tokena su obavezni da poseduju posebno licencirani bankovni račun.

Prema dokumentu, licencu za ICO će izdavati Minkomsvyaz i to u trajanju od 5 godina.

U dokumentu Minkomsvyaz definiše digitalni token kao “šifrovani zapis u sistemu distribuiranog registra (DLT) koji potvrđuje pravo vlasnika tokena da dobije početnu cenu tokena od emitera tokena putem DLT sistema”.

Minkomsvyaz takođe zahteva od emitera da obezbede revidirana ICO pravila, uključujući i obaveze emitera da garantuju otkup digitalnih novčića na osnovu neopozive javne ponude.

Emisija digitalnih tokena mora biti završena u ruskim rubljama putem bezgotovinskog poravnanja. Štaviše, kompanija koja emituje tokene svoj profit može usmeriti samo na održavanje svojih obaveza, tj. na otkup tih tokena po nominalnoj ceni.

25. januara, rusko Ministarstvo finansija  je predstavilo nacrt zakona o regulaciji digitalne imovine kojim se definiše i uspostavlja regulatorni sistem za kriptovalute, ICO, kao i rudarske i trgovinske aktivnosti.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić