LG CNS, podružnica južnokorejske LG korporacije koja snabdeva servise informacionih tehnologija, nedavno je pokrenula svoju vlastitu uslugu na bazi blokčeina, izveštava lokalna novinska agencija Yonhap 13. maja.

Blokčein platforma kompanije LG CNS ‘Monachain’ je dizajnirana da omogući logistiku zasnovanu na blokčeinu na polju finansija, proizvodnje i komunikacija, kaže Yonhap.

Jedna od glavnih primena Monachain-a je digitalni sistem za potvrdu identiteta, kao i digitalna valuta i alat za upravljanje digitalnim lancem snabdevanja. Kao što lokalni izvor prenosi, Monachain omogućava novu vrstu identifikacije, decentralizovan identifikator (DID), koji se može koristiti za ličnu identifikaciju i onlajn plaćanja putem pametnih uređaja.

Monachain takođe omogućava korisnicima da otvore digitalni novčanik i obavljaju finansijske operacije. Prema izveštaju, LG CNS traži saglasnost domaćih banka kako bi svoje poslovanje ponudila širem auditorijumu. Predstavnik LG CNS-a je komentarisao:

"Štaviše, Monachain može pomoći vlasnicima biznisa da povećaju  produktivnost jer kompanija pruža sistem digitalnog upravljanja lancem snabdevanja koji omogućava dobavljačima da efikasno upravljaju celokupnom proizvodnjom."

U maju 2017. godine, LG CNS je postao član R3 konzorcijuma, blokčein udruženja koje broji preko 200 firmi.


 

Pripremio: Nikola Tasić