NBA košarkaški tim Sakramento Kings udružio se s CryptoKaiju i pokrenuo kripto video igru kolekcionarskih predmeta.

U saopštenju za medije 16. oktobra, iz Sakramento Kingsa su najavili novu saradnju s tvorcem Kaiju kolekcionarskih igračaka na Itirijum blokčeinu, CryptoKaiju. Kompanije će tokom košarkaške sezone 2019–2020 pokloniti 100 kolekcionarskih Kaiju igračaka u ograničenoj ponudi.

Svaka kolekcionarski predmet je podržan nefungibilnim tokenom, što znači da ne postoje dva ista. Uz 15 igračaka ćete pored igračke dobiti jedinstveno iskustvo ili nagradu, kao što su sedišta pored terena, VIP turu i robu sa autogramima, između ostalog. Tehnički direktor Sakramento Kingsa, Rajan Montoia je rekao:

„Oduševljeni smo što smo svojim fanovima omogućili ovaj jedinstveni kolekcionarski materijal sa ograničenom edicijom i očaravajućim iskustvom. Uvek tražimo načine da budemo lideri poboljšanja interakcije sa navijačima, a ovo partnerstvo sa CryptoKaiju je uzbudljiva prilika da nastavimo da koristimo tehnologiju koja našim fanovima donosi inovativne proizvode i sadržaje.“

Prošle nedelje se pojavila vest da NBA košarkaški tim pokreće program nagrađivanja na blokčeinu u okviru svoje aplikacije Call the Shot, koja će takođe biti dostupna u narednoj sezoni.

Sakramento Kings je već prihvatio bitkoin 2014. godine

Nakon partnerstva sa glavnim kripto procesorom plaćanja BitPay, NBA košarkaški tim je postao jedan od prvih sportskih timova koji su 2014. godine prihvatili bitkoin (BTC) za svoju timsku prodavnicu. U avgustu 2019. godine, Dalas Maveriks je počeo da prihvata BTC kao sredstvo plaćanja za ulaznice i roba.