Ether je sada valuta kojom igrači mogu da polažu opklade na sajtu za onlajn klađenje – DirectBet. Prema direktoru marketinga, Majklu Goldu, DirectBet je prva velika kompanija koja je prihvatila Ether kao valutu.

Kompanija je napravila korak koji će izazvati lančani efekat i direktno uticati na vrednost kriptovalute. Kompanija već prihvata bitkoine, Litecoin, Dogecoin i Dash.

Iniciranje trenda

S obzirom na prethodne trendove, DirectBet veruje da će ovaj potez uzrokovati prihvatanje valute i od strane drugih kompanija. Verovanje se bazira na prethodnom iskustvu, kada je kompanija prihvatila Dash.

Prema Goldu, DirectBet je bila prva kompanija koja je prihvatila Dash.

Ubrzo nakon prihvatanja Dash-a od strane kompanije, cena se udvostručila, pa iz kompanije smatraju da će se slično desiti i sa Ether-om.

Gold je rekao:

“Primećujemo mnogo Ether-entuzijasta kako se klade na omiljene sprotove koristeći Ether.“

Iz kompanije kažu za sebe da su vodeća, najbezbednija, live kripto-kladionica i kazino. Izglasani su za najbolju bitkoin kladionicu od strane članova Bitcointalk, i to 2 godine za redom.

Proces se nastavlja

Osnivač i CEO , Roman Mandeleil smatra da je prerano za predviđanje ishoda ovog događaja. On smatra da će se nastaviti usvajanje Ethereum-a:

“Ne znam koliki će uticaj ovo imati na kriptovalutu, niti mogu da kažem koliko uplata zaista imaju u Ether-u u ovom trenutku. Vidim to kao nastavak usvajanja Ethereum-a od strane tržišta.“