Nova serija Galaxy S10 pametnih telefona će navodno imati funkcije novčanika za itirijum (ETH), bitkoin (BTC) i još dva tokena. Predstavnik Samsunga je govorio o novim karakteristikama telefona na Mobile World Congress-u u Barseloni, 25. februara.

U svojoj prezentaciji, Samsung je otkrio razne kripto i blokčein projekte vezane za pametni telefon, uključujući podršku za bitkoin, itirijum, COSMEE token (COSM) i Enjin-ov token (ENJ). COSMEE je mobilna blokčein decentralizovana aplikacija (DApp) gde korisnici mogu da zarade i troše COSM tokene. Enjin je kripto novčanik koji će navodno biti instaliran u novom Galaxy S10.

COSMEE tvrdi da je izabran od strane Samsunga kao prvi DApp partner kojeg podržava novi telefon, dok se Enji može koristiti za slanje i primanje ERC-20 tokena i ERC-1155 sredstava iz kripto igara.

Različiti izveštaji su se pojavili u vezi sa blokčein i kripto integracijom u Samsungovim novim telefonima. U decembru 2018. godine, Samsung je odbacio ideju integrisanog kripto novčanika kao "glasine i spekulacije". U januaru, procurele fotografije novog pametnog telefona sugerišu da će Galaxy S10 podržati itirijum novčanik.

Ranije danas, blokčein telefon Exodus, razvijen od strane HTC-a, najavio je da se udružio sa Opera pretraživačem i dodao podršku za više decentralizovanih aplikacija. Kompanija je najavila podršku za Etheremon i Decentraland DApps, a telefon sada navodno podržava tajvanski DApp pod nazivom Numbers.