Proizvođač pametnog telefona Samsung i startap za kripto plaćanja Pundi X će omogućiti korisnicima da integrišu XWallet aplikaciju u svoj Samsung Blockchain Wallet.

U postu objavljenom na blogu 29. jula, Pudi X je otkrio da je integrisao svoje rešenje za kriptovalute u Samsungov blokčein ekosistem. Post glasi:

“Korisnici Samsung Galaxy S10 mogu da prenose kriptovalute smeštene u XWallet koji se nalazi u Samsung Blockchain Wallet-u, koji će potom moći da koriste kao kontrolni nalog za instant kripto transakciju sa globalnim ekosistemom plaćanja Pundi X”.

Trenutno XWallet podržava digitalne valute kao što su bitkoin (BTC), iter (ETH), binance coin (BNB), KuKoin Shares (KCS), NEM (XEM), KNC, Qtum (QTUM), kao i Pundi X tokene NPXS i NPXSXEM.

Aplikacija omogućava korisnicima da premeštaju kriptovalute koje se nalaze u Samsung Blockchain Wallet-u u XWallet koji je takođe dostupan sa XPOS - blokčein point-of-sale uređajem koji se prodaje u 25 zemalja.

Samsung je prvi otkrio da će njegova nova Galaxy S10 serija imati funkcije novčanika za digitalne valute u februaru. U maju su se pojavile informacije da će Samsungov pametni telefon takođe sadržati funkcionalnosti za kriptovalute i blokečin. Tada je zvaničnik kompanije Samsung rekao:

“Smanjićemo barijere novim iskustvima postepeno, širenjem broja Galaxy modela koji podržavaju blokčein funkcije. Takođe ćemo proširiti našu ponudu na još država pored trenutno ciljanih - Južne Koreje, SAD i Kanade.”

Početkom jula, Pudi X je objavio da je integrisao svoj kripto sistem plaćanja u uređaj koji je napravio američki proizvođač sistema verifikovanja VeriFone. Inicijativa ima za cilj da omogući široj mreži prodavaca da prihvataju plaćanja u kriptovalutama.