Nakon integracije vodećih kriptovaluta, južnokorejski tehnološki gigant Samsung je proširio podršku Galaxy S10 uređaja sa tri stejblkoina.

Prema izveštaju kompanije U.today od 30. avgusta, Samsung-ov novi pametni telefon sada podržava tri stejblkoina: TrueUSD (TUSD), Maker (MKR) i USD Coin (USDC).

33 kriptovalute su u potpunosti podržane

Pored toga, Samsung Galaxy S10 sada podržava Basic Attention Token (BAT), izvorni token internet pretraživača na bazi blokčeina Brave, koji se koristi za nagrađivanje korisnika koji gledaju oglase.

U izveštaju se navodi da digitalni novčanik na novom Samsungovom telefonu sada podržava ukupno 33 digitalne valute, uključujući bitkoin (BTC), BNB i ETH.

Kao što je ranije objavio Cointelegraph, podržane valute uključuju KuKoin Shares (KCS), NEM (XEM), Kyber Network (KNC), Qtum (QTUM), kao i izvorni token startapa Pundi X, nakon integracije njihovog XWallet novčanika.

“Nije mala stvar?”

Izvršni direktor Binance-a Čangpeng Žao je napomenuo da je obim posla značajan i da će biti aktivni pobornik novog Samsung telefona.

“Nije mali posao, zar ne? Pogodite koji telefon ću kupiti i preporučiti svim svojim prijateljima!”

27. avgusta, glavni kineski telekom operater China Telecom je objavio pismo o namerama (whitepaper) za pametni telefon 5G ere baziran na blokčeinu, opisujući projekat blokčein sistema za upravljanje digitalnom imovinom zasnovan na SIM-u.