Proizvođač hardverskih kripto novčanika Ledger osigurao je investiciju od 2,6 miliona evra (2,9 miliona dolara) od strane Samsunga, izjavio je zvaničnik kompanije za Cointelegraph 24. aprila.

Zvaničnik Ledger-a je potvrdio investiciju, ali nije pružio druge informacije osim o vrednosti investicije.

Ova vest je usledila nakon imenovanja Paskala Gautiera, bivšeg predsednika kompanije, kao novog izvršnog direktora. Bivši izvršni direktor Erik Larkevek sada će služiti kao izvršni predsednik odbora Ledger-a. On je u pismu rekao: “U ovoj ulozi mogu da se fokusiram na strategiju i viziju kompanije, dok istovremeno nadgledam rad regulatora i vlade, partnerstva, klijente i šire poslovne odnose.

Danas je anonimni izvor izjavio za CoinDesk Korea da će Samsung možda razviti privatni blokčein zajedno sa sopstvenom kriptovalutom. Projekat, koji je deo poduhvata odeljenja kompanije za blokčein, ima za cilj da pokrene blokčein koji je zasnovan na itirijum mreži, zajedno sa novom imovinom pod nazivom Samsung Coin.

Izvor, koji je navodno u kontaktu sa planovima, rekao je: “očekujemo da Samsung Coin izađe na tržište, ali pravac u kome ide još nije odlučen.”

Kao što je The Ledger saopštio 22. aprila, Samsung je odložio pokretanje svog savitljivog telefona od 2.000 dolara (nazvan Galaxy Fold) nakon novonastalih problema sa uređajem. Nekoliko recenzija telefona pokazuju da ekran telefona “trepće”, zamrzava se, dok nekima telefon u potpunosti prestane sa radom nakon samo par dana. U saopštenju se takođe navodi da “supstance koje se nalaze u uređaju utiču na performanse ekrana.”

Prošlog decembra, istraživači su tvrdili da su uspešno hakovali Trezor One, Ledger Nano S i Ledger Blue kripto novčanike, međutim Ledger tvrdi da otkrivene ranjivosti novčanika nisu kritične.


Pripremio: Marko Mihajlović