Samsung SDS razvio tehnologiju za ubrzavanje blokčein transakcija

IT produžnica južnokorejskog tehnološkog giganta Samsung objavila je da je razvila tehnologiju za ubrzavanje blokčein transakcija, potvrdila je kompanija 14. februara.

Predstavljajući na tekućoj IBM Think 2019 konferenciji u San Francisku, iz Samsung SDS su naveli da je njihova nova tehnologija, Nexledger Accelerator, već prošla testiranje sa Hyperledger Fabric-om.

„Da bi se poboljšala brzina obrade transakcija, što je ključno u primeni blokčein tehnologije, Samsung SDS je razvio sopstveni Nexledger Accelerator, koji se može primeniti na Hyperledger Fabric blokčeinu“, objašnjava se u saopštenju za medije:

"Samsung SDS je testirao Nexledger Accelerator u Hyperledger Fabricu prošlog decembra i ustanovio da je brzina obrade transakcija značajno poboljšana."

Za Akcelerator, namensko Github spremište ima za cilj da ponudi programerima alate za testiranje i proširenje tehnologije putem šeme pod nazivom “ Innovation sandbox”.

"Namera je da se omogući blokčein programerima da ga pokrenu kako bi videli koliko prednosti mogu očekivati kada su u pitanju performanse", kaže iz Samsung SDS-a u saopštenju za medije.

SDS je dodao da će se pridružiti i upravnom odboru IBM blokčein platforme.

Hyperledger je blokčein rešenje otvorenog koda za preduzeća koje je razvila Linux fondacija. Tehnologija je prihvaćena i implementirana među vodećim igračima, uključujući IBM, u protekle dve godine.

Samsung je prvi put predstavio svoj proizvod Nexledger, koji je blokčein platforma za preduzeća, u aprilu 2017. godine.

 

 

Pripremila: Majda Petrović