IT produžnica južnokorejskog tehnološkog giganta Samsung objavila je da je razvila tehnologiju za ubrzavanje blokčein transakcija, potvrdila je kompanija 14. februara.

Predstavljajući na tekućoj IBM Think 2019 konferenciji u San Francisku, iz Samsung SDS su naveli da je njihova nova tehnologija, Nexledger Accelerator, već prošla testiranje sa Hyperledger Fabric-om.

„Da bi se poboljšala brzina obrade transakcija, što je ključno u primeni blokčein tehnologije, Samsung SDS je razvio sopstveni Nexledger Accelerator, koji se može primeniti na Hyperledger Fabric blokčeinu“, objašnjava se u saopštenju za medije:

"Samsung SDS je testirao Nexledger Accelerator u Hyperledger Fabricu prošlog decembra i ustanovio da je brzina obrade transakcija značajno poboljšana."

Za Akcelerator, namensko Github spremište ima za cilj da ponudi programerima alate za testiranje i proširenje tehnologije putem šeme pod nazivom “ Innovation sandbox”.

"Namera je da se omogući blokčein programerima da ga pokrenu kako bi videli koliko prednosti mogu očekivati kada su u pitanju performanse", kaže iz Samsung SDS-a u saopštenju za medije.

SDS je dodao da će se pridružiti i upravnom odboru IBM blokčein platforme.

Hyperledger je blokčein rešenje otvorenog koda za preduzeća koje je razvila Linux fondacija. Tehnologija je prihvaćena i implementirana među vodećim igračima, uključujući IBM, u protekle dve godine.

Samsung je prvi put predstavio svoj proizvod Nexledger, koji je blokčein platforma za preduzeća, u aprilu 2017. godine.

 

 

Pripremila: Majda Petrović