Samsung SDS je najavio unosan sporazum sa Korejskom vladom kako bi stvorio novu platformu zasnovanu na blokčein tehnologiji za socijalnu pomoć, javnu bezbednost i transport do 2022. godine. Cilj je povećanje transparentnosti državnih službi.

Iako je nacija zabranila ICO projekte, oni prihvataju blokčein tehnologiju. Potreba za tehnološkim promenama postaje sve jasnija, pošto svet postaje tehnološki sve više povezan. Hong Von Pio, izvršni direktor Samsung SDS-a je rekao:

“Samsungova SDS blokčein tehnologija i konsultantske mogućnosti doprineće Seulovom skoku kao vrhu među globalnim gprestonicama.”

Blokčein za javni sektor

Nova tehnologija postala je osnova za nove vladine sisteme za stvaranje kombinacije sigurnosti i transparentnosti. Budući da blokčein tehnologija predstavlja sistemski pristup kreiranju i kontroli podataka, vlade se trude da ga koriste kao rešenje.

Samsung SDS je već komercijalizovao svoju Nexledger platformu i primenio je na Samsung karticu. Kompanije je nagovestila da će platforma biti održivo rešenje za logistiku slanja pošiljki i testirala je te kapacitete.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić