Jeftiniji telefoni južnokorejskog giganta Samsung će navodno imati kripto i blokčein funkcije, prenosi lokalni medij Business Korea 14. maja.

Prema izveštaju, kripto i blokčein funkcionalnost uključena u Samsung S10 biće uključena i u druge Galaxy modele pametnih telefona. Samsung takođe navodno planira da sa telekomunikacionim kompanijama radi na mobilnim blokčein identifikacionim karticama i lokalnim valutama.

Čej Von-Čeol, viši izvršni direktor tima za proizvodnu strategiju u odeljenju za bežične poslove kompanije Samsung Electronics, navodno je rekao:

“Smanjićemo barijere za nova iskustva postepenim širenjem broja Galaxy modela koji podržavaju blokčein funkcije. Takođe ćemo proširiti naše ciljne zemlje nakon Koreje, SAD-a i Kanade.”

Kako je objavio Cointelegraph krajem februara, nova Galaxy S10 serija pametnih telefona iz južnokorejskog tehnološkog giganta Samsung će imati funkcije novčanika za iter (ETH), bitkoin (BTC) i još dva tokena.

Krajem aprila, anonimni izvor je rekao za lokalni kripto portal da Samsung planira razvoj javno-privatnog blokčeina sa sopstvenim tokenom.

Ove sedmice, HTC je najavio jeftiniju verziju svog blokčein pametnog telefona koji bi se pojavio oko trećeg kvartala 2019. godine sa celim BTC nodom, kao i mogućnošću zamene ERC-20 tokena unutar novčanika.