Na slikama, koje su se pojavile na Tviteru 23. januara, je navodno prikazan pametni telefon Samsung Galaxy S10 i vidi se "Samsung Blockchain Keystore" aplikacija.

Slike su se pojavile na tviter nalogu Bendžamina Geskina. Fotografije koje su navodno procurele imaju samo itirijum (ETH) na listi "podržanih kriptovaluta" u novčaniku.

Čak i ako te slike prikazuju pravi softver koji će biti prisutan na pametnom telefonu, on može da doda podršku za druge kriptovalute tokom razvoja, a pre puštanja u rad. Kompanija Samsung nije odgovorila na zahtev kompanije Cointelegraph za komentar.

Ovaj pametni telefon se u velikoj meri reklamira na tržištu od strane kompanije sa oglasnom kampanjom koja sadrži banere koji navode jednostavan crni tekst na beloj pozadini u Parizu. Na jednom bilbordu je tekst "20. februar", koji je datum događaja, a drugi glasi: "Budućnost se razvija."

Informacije naizgled potvrđuju glasine da Samsung planira da ponudi novčanik koji je van mreže (cold storage) na ovom pametnom telefonu, što je dodatak koji je odbijen u decembru prošle godine. Štaviše, kako je Cointelegraph objavio istog meseca, Samsung je podneo zahtev za zaštitni znak u Velikoj Britaniji za novčanik za kriptovalute.

Međutim, nakon pomenute prijave robne marke, viši rukovodilac kompanije Samsung je u intervjuu kompjuterskom časopisu JAX rekao da je decentralizacija važniji fenomen nego blokčein.


 

Pripremila: Majda Petrović