Blokčein projekat iz San Franciska ‘Thor Token’ se gasi jer "nije bio u mogućnosti da postane popularan i stekne komercijalni uspeh". Ovu vest objavio je suosnivač i izvršni direktor kompanije Thor, Dejvid Čin, 9. aprila.

Thor - koji je izgrađen na Neo-u (NEO) - objavio je da zatvara svoja vrata jer navodno nije mogao da prikupi dovoljno kapitala da se suoči sa nedostatkom prodaje, kao i da pronađe novo mesto gde bi mogao da ima koristi od više resursa.

Čin je u postu otkrio da kompanija pokušava da pronađe pravu osobu ili entitet kome će predati Thor projekat kako bi i dalje postojao, ali u ovom trenutku nije uspeo da ga pronađe. Čin dalje navodi:

„Thor će prestati sa radom u bliskoj budućnosti, s obzirom da nema drugih ponuda za finansiranje ili nabavku. [...] Svi Thor kodovi i proizvodi će ostati otvoreni za zajednicu da ih koristi i modifikuje u svoju korist."

Poslednjih meseci došlo je do zatvaranja raznih projekata digitalne valute. Prošlog decembra, pojavile su se vesti da bi veliki američki stejblkoin projekat Basis mogao da ugasi svoje operacije i vrati većinu od 133 miliona dolara svojim investitorima koje je sakupio u aprilu prošle godine.

U januaru, kineski gigant za rudarenje Bitmain objavio je da će smanjiti svoje poslovanje u Holandiji. Bitmain je rekao da je taj korak deo njegovog dugoročnog plana za uštedu troškova. Bitmain je navodno pretrpeo posledice smanjene profitabilnosti rudarenja bitkoina u proteklih nekoliko meseci, kada je bitkoin (BTC) kružio oko 4.000 dolara.