Sedamnaest trgovinskih platformi će zaustaviti trgovanje kriptovaluta u Šangaju. BTCChina, Binance, SZZC, Lhang, ETCWin, Bitekuang, 51SZZC, Hanbiwang, Bitbill, 19800Net, FreeWillex, ICOAGE, 91ICO, ICOrace, ICOfox, ICORaise i ICO17 su javno objavili da više nisu uključeni u ICO operacije i predložili planove o izlasku sa tržišta.

Od početka 2017. godine pa do 18. jula 2017. godine završeno je 65 ICO projekata u Kini čija je ukupna vrednost 2,616 milijardi juana. Do početka 2017. godine bilo je samo pet završenih ICO projekata.

Narodna banka Kine je 4. septembra izdala zvanično saopštenje u kojem objašnjava da su ICO projekti oblik javnog prikupljanja sredstava koje tek treba da budu odobreni, a trenutno su nezakoniti. Pozvali su da se sve aktivnosti ICO-a odmah zaustave. Nadležni u gradu Šangaju su pozvali sve trgovinske platforme digitalnih valuta da zaustave svoje operacije do 30. septembra. Šangajska vlada će nadgledati povraćaj sredstava kako bi osigurala da investitori dobiju svoja sredstva nazad.

Više od 90% uloženih sredstava u ICO projekte je verifikovano i refundirano. Da bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje, od glavnih menadžera ovih platformi se traži da ostanu u Šangaju i budu kooperativni u aktivnostima refundiranja.

Neki investitori odbijaju povraćaj sredstava, pošto smatraju da imaju pravo da poseduju tokene. Cene tokena su mnogo vrednije nego kada su ICO projekti pokrenuti i investitori ne žele povraćaj po ceni kupovine. U vezi sa tim, zakonodavci Šangaja su objasnili da je osnovni princip zaštita prava i koristi investitora. Oni pozivaju investitore i platforme da bolje komuniciraju.