Makroekonomski strateg Saxo banke i nepopravljivi optimista kada je bitkoin u pitanju Kej Van-Petersen je rekao da će cena bitkoina biti "50.000 - 100.000 dolara u narednih 6 do 18 meseci."

Navodeći za Blumberg u kratkom intervjuu, Van-Petersen je objasnio da će priliv institucionalnog novca biti "katalizator"  u povećanju cene bitkoina još više.

"Dobićemo brojne ETF-ove, zajedničke fondove i druga investicijske instrumente koji se probijaju", naveo je on, opisujući cenu od 100.000 dolara kao "obazrivo" predviđanje.

Ne samo bitkoin, već i druge kriptovalute bi mogle "bolje" u  smislu rasta cena, naglašavajući posebno itirijum kao sledećeg  mogućeg pretendenta za ETF.

"Zapanjujuća stvar, genijalna ako želite - je ako napravite korak unazad i pogledate koliko je cena apresirala... mnogo toga se desilo bez tradiconalno-intsitucionalnog novca i to će praktično doći do izražaja u narednih 6 do 18 meseci",  dodao je Van-Petersen.

I dok bitkoin nastavlja svoju putanju ka gore van svih očekivanja analitičara (bar na analizama cene na kraći vremenski period), čak i oni najtvrdokorniji protivnici kripta su ostavljeni u čudu šta bi moglo da bude sledeće.

Čak i Van-Petersenova vlastita predviđanja cene od 100.000 dolara u narednih 10 godina, sada već deluju manje iznenađujuća.

Cena bitkoina se oporavila nakon CBOE fjučersa puštenih u promet, sa cenom koja trenutno "cilja" ka 17.000 dolara po novčiću posle pada ispod 13.000 dolara preko vikenda.


 

Pripremio: Bojan Zečević