Vctrade, kripto-menjačnica nedavno pokrenuta od strane japanskog finansijskog giganta SBI Holdings, implementirala je bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i ripl (XRP) depozite. Kompanija je to otkrila u saopštenju objavljenom 21. decembra.

U saopštenju se dalje navodi da menjačnica - koja je lansirana u julu - razmatra dodavanje depozita bitkoin keša (BCH) nakon dalje procene kriptovalute. SBI je takođe objasnio da povlačenje kriptovalute neće biti dostupno do kraja januara 2019. godine i da će biti ograničeno na hardverski novčanik koji kompanija naziva „određeni novčanik“.

Mogućnost korišćenja samo jednog određenog novčanika, prema saopštenju, trebalo bi da “poveže adresu koja se odnosi na klijenta”, čime se obezbeđuje adekvatna primena mera za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

SBI Holdings, prema podacima sa njihove zvanične stranice, ima uplaćeni kapital od preko 92 miliona jena (828 miliona dolara) i više od šest hiljada radnika. Prema najavljenim privremenim rezultatima, kompanija je u šest meseci završno sa 30. septembrom ove godine ostvarila prihod od preko 176 miliona jena (1.584 miliona dolara).

Kako je Cointelegraph objavio u septembru, podružnica SBI Holdings-a, SBI Savings bank, potpisala je Memorandum o razumevanju sa Dayli Intelligence, kompanijom specijalizovanom za veštačku inteligenciju i blokčein tehnologije. Banka je navodno napravila ovaj potez kako bi ojačala svoje poslovanje u fintehu.

SBI Holdings je u avgustu takođe objavio da je napravio drugu investiciju u menjačnicu kriptovaluta LastRoots.


 

Pripremila: Majda Petrović