Japanska kompanija za finansijske usluge SBI Holdings će sarađivati sa softverskom firmom R3 kako bi proširila lokalnu upotrebu svoje Corda blokčein platforme, saopštava Cointelegraph Japan 5. decembra.

Citirajući lokalne novine Nikkei, izveštaj pokazuje da će SBI, koji je uključen u višestruke kripto i blokčein aktivnosti, proširiti svoju postojeću investiciju u R3 kako bi stvorio "zajedničko ulaganje" u cilju promocije.

"Evropa je najnaprednija u razvoju blokčein proizvoda", izjavio je izvršni direktor R3-a David Rater za Nikkei u intervjuu:

"Novo zajedničko ulaganje će ojačati uslugu japanskog jezika i promovisati usvajanje."

Kompanija je dodala da će se R3 partnerstvo proširiti izvan Japana kako bi pokrilo širi azijski prostor.

R3 se fokusira na korišćenje tehnologije distribuiranog registra (DLT), kao što je blokčein, kako bi se poboljšala efikasnost prvenstveno za bankarske partnere. Sa sedištem u SAD-u, startap ima klijente širom sveta, koji trenutno broje oko 200.

Ugovori nastavljaju da dolaze, Cointelegraph je ove nedelje izvestio o grupi francuskih banaka koji završavaju probni postupak “Znaj svoju mušteriju” (KYC) zasnovan na Corda. R3 je objavio  da će prva kriptovaluta koja je dodata njegovim DApp plaćanjima biti ripl (XRP).

SBI je takođe duboko utvrđen u XRP, uzeći u obzir da je zajednička novčana transakcija SBI Ripple Asia dobila japansko regulatorno odobrenje u septembru.
 

Pripremio: Nikola Tasić