Šef američke Komisije za hartije od vrednosti i berze (SEC) ponovio je da je fokus Komisije na kripto sferi.

Govoreći na konferenciji SEC Speaks u Vašingtonu, predsednik Džej Klejton istakao je sferu digitalnih valuta, dajući širok pregled aktivnosti i uloga organizacije.

Klejton je odlučio da se dotakne uglavnom slučajeva u kojima su se postojeći zakoni koristili za rješavanje nepridržavanja kripto entiteta.

„U sferi digitalnih sredstava, [...] Odeljenje za izvršenje je donelo slučajeve koji pokazuju da postoji put ka usklađivanju sa federalnim zakonima o hartijama od vrednosti koji idu napred, čak i kada su izdavači sproveli ilegalnu, neregistrovanu ponudu digitalnih hartija od vrednosti, " rekao je. Predsedavajući je nastavio:

"Ovaj put uključuje odgovarajuće otkrivanje informacija za investitore kako bi oni mogli da donesu bolju odluku o tome da li će tražiti nadoknadu ili nastaviti da drže svoje žetone."

Klejton je u međuvremenu dodatno skrenuo pažnju na pojavu kriptovalute u internim prioritetima ispitivanja SEC-a za 2019. godinu, koje je u decembru sastavila njena Kancelarija za inspekciju i pregled usklađenosti.

Komentari naglašavaju trajnu posvećenost kriptovaluti i njen uticaj na oblasti kao što su propisi o hartijama od vrednosti, SAD poduzimaju spore, ali sveobuhvatne korake kako bi formalizovale njihov status na nacionalnom nivou.

Prošle sedmice, SEC je izdao smernice o određivanju da li digitalna sredstva predstavljaju investicione ugovore. Istog dana, 3. aprila, agencija je zaključila da novi token startapa TurnKey-a nije hartija od vrednosti.

U poslednjih nekoliko meseci, aktuelna borba između regulatora i igrača uključenih u dovođenje kripto berzanskih fondova na tržište je postala izraženija.

Uprkos višestrukim kašnjenjima i drugim zastojima, i SEC i kolege iz Komisije za trgovinu robnim fjučersima kontinuirano preispituju status odgovarajućih aplikacija, objavio je Cointelegraph prošlog meseca.