Trgovinska firma ‘Jane Street Capital’, koja navodno prosečno dnevno trguje sa oko 13 milijardi dolara u akcijama širom sveta, uvrstila je bitkoin (BTC) u svoja trgovinska sredstva - objavio je Biznis Insajder (17. mart).

Saopštenje kompanije glasi: "Jane Street trguje sa preko 56.000 proizvoda različitih klasa imovine širom sveta, uključujući bitkoin."

Neimenovani izvor u izjavi za Biznis Insajder navodi da je ‘Jane Street’, koji je osnovan 2000. godine, ušao na kripto tržište prošle godine. Sajt kompanije navodi da je tokom 2017. godine obim trgovanja svih proizvoda iznosio oko 5,6 triliona dolara.

U februaru 2016. godine, Nju Jork Tajms je opisao kompaniju kao "tajanstvenu" ETF firmu. Dok profit Jane Street-a za bitkoin trgovanje nije javan, kompanija je najavila da će ostati otvorena za dalje učešće na kripto tržištima.

"Jane Street je oduvek uzimala u obzir pristup trgovinskim mogućnostima i nastaviće to da radi. Kako se budu pojavljivali novi kripto proizvodi, očekujemo da budemo uključeni."

Ostali Vol Strit investitori su već "uskočili" u ovaj kripto vagon. Veliki američki investitor Bil Miler je izjavio novinarima u decembru 2017. godine da je uložio ogromnu količinu novca (polovinu svog hedž fonda) u bitkoin.


 

Pripremio: Bojan Zečević