Regulator Sjedinjenih Država, Komisija za hartije od vrednosti i berzanske poslove (SEC), objavila je da će u maju biti domaćin javnog foruma o tehnologiji distribuiranog registra (DLT) i digitalnim sredstvima. Vest je objavljena u saopštenju za medije od 15. marta.

Strateški centar za inovacije i finansijske tehnologije (Finhub) Komisije za hartije od vrednosti organizovaće događaj - nazvan Fintech Forum - koji će se održati 31. maja 2019. godine. U saopštenju se navodi da će forum uključiti stručnjake iz sektora kao paneliste i da je “osmišljen kako bi podstako veću komunikaciju i razumevanje oko pitanja koja se odnose na DLT i digitalna sredstva. “

Prema najavi, teme koje će biti obuhvaćene tokom foruma uključivaće i ICO, kripto platforme, “DLT inovacije i kako te tehnologije utiču na investitore i tržišta”.

Agencija navodi da je forum drugi u seriji Finteh Foruma, prvi koji se održao bio je u novembru 2016. godine.

Događaj - koji je otvoren za javnost - trebalo bi da se održi u sedištu SEC-a u Vašingtonu, DC, navodi se u saopštenju.

Kao što je ranije objavljeno, Finhub je nastao u jesen 2018. godine sa ciljem da se olakša angažovanje agencije u oblastima povezanim sa fintehom, uključujući DLT i digitalna sredstva.

Ove nedelje, SEC je takođe najavio da će Finhub biti domaćin nizu lokalnih peer-to-peer sastanaka širom zemlje sa ciljem aktivnijeg angažovanja sa kriptom i širom finteh zajednicom. Prvi planirani sastanak zakazan je za 26. mart u San Francisku, u regionalnoj kancelariji SEC-a, pre nego što se proširi na druge kancelarije širom zemlje.

 

Pripremila: Majda Petrović