Svetski ekonomski forum (SEF) je danas objavio poseban izveštaj o blokčeinu i detaljima o korisnosti tehnologije za svetsku ekonomiju.

“Sagledavanje potencijala blokčejna” je izveštaj u formi “white paper-a” koji pruža objašnjenja i sugestije o tome kako će se blokčein infiltrirati u sve sfere poslovanja.

Od poslovanja do zakonodavstva, sve popularnija tema među korporacijama jeste kako revolucionarne inovacije mogu da se iskoriste.

“Ovaj izveštaj nam pomaže da shvatimo da ekosistem distribuiranog blokčeina ne treba da bude neorganizovan, a poboljšano upravljanje ne treba da podrazumeva formalnu vladinu uredbu ili zakon”, rekao je član Upravnog odbora  SEF-a Ričard Samans u saopštenju o “white paper-u”.

Iako je SEF često sinonim za frazu “distribuirani registar” - eufemizam za privatni centralizovani blokčein koji je popularan među finansijskim institucijama. Kriptovalutna zajednica je, takođe, pozitivno reagovala na sadržaj “white paper-a”.

“Ovaj izveštaj će pomoći tehnološkim kompanijama, vladinim agencijama, nevladinim organizacijama i korisničkim centrima svuda u svetu”, izjavio je predsednik Digital Commerce-a, Perian Boring.

“...Kome god je stalo do budućnosti blokčein ekosistema treblo bi da pročita ovaj izveštaj.”

Ko-autor “white paper-a” je Aleks Tapskot. On je značajna figura u sektoru blokčein investicija čiji se prethodni rad bazirao na osnivanju Blokčein istraživačkog instituta koji je fokusiran na slučajeve specifičnog korišćenja tehnologije.