Bitkoin je dostigao novi maksimum od 7.888 dolara, dok su učesnici SegWit2x hard-forka objavili da su ga “suspendovali”.

Cirkularna poruka koju je glavni zagovornik Majk Belse poslao na mailing listu kaže da je “jasno” da projekat “nije izgradio dovoljan koncenzusaza čistu nadogradnju veličine bloka u ovom trenutku.”

Prema tome, SegWit2x neće biti aktiviran 16. novembra kako je bilo planirano, rekao je Belse ne navodeći eventualni budući datum.

Poruka navodi:

"Naš cilj je oduvek bio glatka nadogradnja bitkoin mreže. Iako snažno verujemo u potrebu za većom veličinom bloka, postoji nešto što verujemo da je još važnije: održavanje zajednice na okupu. Nažalost, jasno je da nismo izgradili dovoljan konsenzus za čistu nadogradnju veličine bloka u ovom trenutku. Nastavak na sadašnjoj putanji može podeliti zajednicu i biti smetnja za rast bitkoina. Ovo nikada nije bio cilj SegWit2x. "

Cena bitkoina je naglo porasla nakon objavljivanja vesti i dostigla novi rekord na nešto niže od 8.000 dolara, a zatim se vratila na nivo od 7.700 dolara.

SegWit2x je doživeo odbijanje širom bitkoin sektora, a njihove brojne pristalice su pod pritiskom da opravdaju fork.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić