Kreg Vrajt je podneo tužbu za klevetu u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv podcastera kriptovaluta Pitera MekKormaka. Podcaster je u tvitu objavio fotografiju sudskog poziva 18. aprila.

Razlog za tvrdnju je da je MekKormak optužio Vrajta za prevaru i lažno tvrdio da je Satoši Nakamoto, tvorac bitkoina (BTC). Prema kripto vestima koje su fokusirane na bikoin SV, CoinGeek, tužba ima za cilj da "spreči MekKormaka da dalje lažno tvrdi da Vrajt nije pojedinac iza pseudonima Satoši Nakamoto."

Štaviše, Vrajt takođe potražuje 100.000 funti odštete, plus sudske troškove i sudske takse. Vrajtovi advokati su navodno lično dostavili obaveštenje optuženima u četvrtak i planiraju da podnesu tužbu sledeće nedelje.

Tužilac napominje da on veruje da su napadi na njega zapravo značili da nanose štetu bitkoin SV. U izveštaju se navodi:

"Vrajt tvrdi da je BSV prava meta zbog svoje sposobnosti za masivno skaliranje na lancu, što predstavlja egzistencijalnu pretnju za budućnost drugih kriptovaluta, pogrešan dizajn koji sprečava skaliranje koje zadovolje potrebe istinski globalne finansijske platforme."

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, velika kripto berza Binance ukinula je BSV preko slične instance u kojoj je Vrajt preduzeo akciju protiv anonimnog korisnika Tvitera koji je inicirao Lightning Torch.

Kripto berza Kraken je takođe ukinula BSV, kao i centralizovana kripto usluga za povlačenje Shapeshift. U međuvremenu, OKEx je najavio da neće ukinuti novčić.


 

Pripremio: Nikola Mosurović