Da, i zato je stvorena Srpska blokčein inicijativa.

Sa željom da pomognu sve većem broju zainteresovanih za blokčein tehnologiju, tim domaćih stručnjaka pokrenuo je "Srpsku blokčein inicijativu", asocijaciju za kompanije koje implementiraju blokčein rešenja.

Članovi Srpske blokčein inicijative će zajedno raditi na stvaranju okruženja u kojem će razvoj blokčein tehnologije biti moguć. Ovaj zajednički napor ima za cilj izgradnju ekosistema i zajednice za sve mlade kompanije u razvoju, pomoću razmene najboljih praksi i zajedničkog rada sa Vladom Republike Srbije na boljim zakonodavnim okvirima i regulativama.

Zašto Srbija? Uvidom u broj talenata u blokčein sektoru otkrili smo da Srbija u ovom trenutku ima oko 130 blokčein programera. To Srbiju postavlja u sam vrh blokčein destinacija u svetu. Imajući takav trend u vidu, SBI se udružila sa domaćim i stranim stručnjacima s jasnom misijom - da se konsoliduje i proširi blokčein zajednica u Srbiji.

 

Antrfile članova
SBI pomaže u problemima pravne prirode, u cilju sprečavanja sudskih sporova. Mi vam možemo pomoći da identifikujete i upravljate pravnim rizicima, ali i prilikom osnivanja blokčein kompanija u Srbiji pružajući usluge istraživanja i razvoja. Pogledajte sve članove koji su spremni da pomognu našoj zemlji u postizanju ciljeva SBI.

 

Misija SBI je da poveže korporacije, programere, tvorce politika i entuzijaste kako bi podstakla razmenu znanja, testiranje i razvoj uticaja blokčein aplikacija.

SBI će fokusirati svoj rad na tri oblasti:

  • Edukacija u vezi sa blokčeinom i “digital” ekonomijom
  • Promocija blokčein biznisa u Srbiji
  • Podrška u razvoju blokčein zakonodavnih okvira i regulativa

Naš posao je da pokažemo zašto je Srbija pravo mesto za pokretanje blokčein biznisa. Da bi se efikasno obuhvatile mogućnosti koje blokčein tehnologija nudi, Inicijativa posluje kroz tri osnovna stuba i nudi različit broj usluga.