Britanska platforma za trgovanje eToro je potpisala reklamni ugovor sa sedam fudbalskih klubova Premijer lige koji su prvi put plaćeni bitkoinom, otkriveno je u utorak 21. avgusta.

Prema raznim izvorima, engleski klubovi Totenhem, Brajton, Kristal Palas, Kardif Siti, Lester Siti, Njukasl Junajted i Sauthempton su objavili da su potpisali da reklamiraju eToro.

Integracija blokčeina i kriptovaluta na fudbalske stadione i sportsku industriju će biti u fokusu novonastalog partenrstva, ali eToro ne otkriva detalje ovog poduhvata.

Ovaj potez označava novi korak u integraciji kriptovaluta u fudbal. Neki projekti su već odrađeni u nekim klubovima, uključujući i turske, gde je Harunustapor angažovao igrača i platio ga u bitkoinu ovog januara.

“Ovo je prvi korak na dugom putu prihvatanja bitkoina i blokčein tehnologije”, rekao je eToro-v direktor Ikbal V. Gandam, a prenosi The Drum.

Prošle nedelje, Unija evropskih fudbalskih asocijacija, poznatija pod imenom UEFA, je potvrdila da je pustila u rad sistem za prodaju karata koji koristi blokčein.

 

Pripremio: Stevan Kostić