Shark Tank investitor Kevin O'Leri ponudio je ohrabrenje i upozorenje bitkoin investitorima u nedavnom intervjuu na CNBC-u u emisiji “Make It”. Upozorio je sve one koji ne razumeju bitkoin i ohrabrio ih je da je kriptovaluta definitivno imovina, ako ne i održiva valuta.

O'Leri je ubrzo istakao da oni koji žele da ulažu u bitkoin, ali koji to ne razumeju, mogu loše da prođu. Izjavio je:

"Siguran sam da 99% ljudi koji poseduju bitkoin ne razumeju kako to funkcioniše. To je uvek recept za propast. Nikada ne biste smeli da ulažete u nešto što ne razumete."

Nije održiva valuta, ali uspešna imovina

Osim toga, O'Leri je jasno pokazao da, u ovoj fazi, bitkoin nije pogodan kao valuta za transakcije. U svom ličnom iskustvu nije mogao da dovrši transakciju od 200.000 dolara jer je druga stranka bila zabrinuta zbog volatilnosti.

Bez obzira na sve, poznati investitor nije bio potpuno oduševljen sa bitkoinom. On vidi kriptovalute kao jedne od najuspešnijih sredstava na svetu, zasnovanih na globalnim špekulacijama.

U konačnoj analizi, zaključio je, bitkoin može ići gore ili dole, pa je to više kockanje nego ulaganje. On savetuje investitorima da uložu samo onoliko koliko mogu da priušte da izgube, navodeći:

"Ne znam hoće li doći do 40.000 dolara ili nula, nitko ne zna. Dakle, mislim da je to divna zabava, baš kao i slot automati ili stavljanje čipova na rulet. Trenutno je uzbudljivo i zabavno. Dokle god možete sebi priuštiti da izgubite sve što uložili, nastavite sa ulaganjem."


 

Pripremio: Nikola Mosurović