Sudeći po Robertu Haerjavecu, bitkoin je "tu da ostane" dugoročno, kriptovalute će definitivno biti regulisane, a investitori bi trebalo da rade obe stvari "da uđu i da izađu", ovako je navedeno u njegovom intervju-u koji je dao za finansijski medij TheStreet.

Dok Herjavec za sebe kaže da on nije kripto investitor, ali zato predviđa da će cena bitkoina nastaviti sa rastom uskoro i da će premašiti svoj rekord od 20.000 dolara.

"Ja ciljam toliko visoko i usuđujem se da kažem u ovom trenutku."

On veruje da kriptovalute trebaju i da će biti regulisane i pre nego čvršće regulacije postanu realnost, cena bitkoina će nastaviti sa svojim "špekulativnim" kretanjem gore-dole.

Na osnovu ove ideje, dok zadržava stav da je bitkoin tu da ostane dugoročno, Herjavec navodi za TheStreet: "Ne znam da li želite da posedujete bitkoin sada. Mislim da želite da uđete, i da želite da izađete," mentaliet koji se protivi tradicionalnom kripto štreberskom željom za "hodl", koja predstavlja čuvanje (hold) vaših novčića.

Obzirom da je Herjavec direktor u sajber-bezbednosnoj firmi zvanoj Herjavec Group, upitali smo ga o bezbednosti kriptovaluta. On je istakao da ne misli da su kripto menjačnice "sklone velikoj sigurnosti", ciljajući na štetu od preko 500 miliona dolara u NEM-u  nanetoj japanskoj kripto berzi Coincheck koja je hakovana prošlog meseca, ali transakcije kriptovaluta su bezbedne.

Odgovor na pitanje o budućnosti blokčeina, Herjavec misli da blokčein dosta obećava iz razloga "potpune bezbednosti transakcija".

"Ja ću otići negde i senzor će automatski znati da sam ja, senzor će biti povezan sa mojom bankom, znaće koliko novca imam, pokupiću nešto u Amazon radnji, automatski će biti skenirano, i dok ja odlazim, biće automatski verifikovano i plaćeno", ovako predstavlja Herjavec snagu blokčeina u budućnosti.


 

Pripremio: Bojan Zečević