Vladin elektronski servis provajder iz Singapura CrimsonLogic najavio je svoju prekograničnu blokčein mrežu za globalno trgovanje - navodi se u saopštenju za medije od 18. jula.

Nazvana Open Trade Blockchain (OTB), platforma je namenjena povećanju efikasnosti trgovinskih koridora između Kine i Asocijacija zemalja jugoistočne Azije (ASEAN).

Razni operateri već su izrazili svoje želje da se pridruže OTB-u, uključujući China-ASEAN Information Harbor.Co, TIFFA Group i Singapor Commodities Inteligence Centre.

Prema rečima Judžin Vonga, predsednika CrimsonLogic-a i njegove filijale, GeTS-a koja će upravljati platformom, blokčein tehnologija može "pomoći u stvaranju većeg poverenja između prekograničnih trgovaca" dodajući:

"Obim trgovanja između ASEAN-a i Kine bi postala najveća transakcija između dva regiona i mi se nadamo da možemo to olakšati što je više moguće".

Ovaj potez predstavlja još jedan poduhvat u blokčein revoluciji u Singapuru, jer je CrimsonLogic u vlasništvu vladinih organa i lučkih operatora.

U aprilu, sastanak zemalja ASEAN-a je obećalo Singapuru širok opseg podrške za razvoj blokčeina širom područija, sa ministrom finansija Heng Si Ketom koji je napomenuo da DLT tehnologija može "promovisati finansijsku inkluziju za manje razvijeni bankarski segment u ASEAN-u."


 

Pripremio: Bojan Zečević