Singapurska kripto-finansijska kompanija FUSION obezbedila je 12,3 milijarde dolara u finansijskim sredstvima od tri strateška partnera, koji će zaključati tu imovinu na javnoj blokčein platformi za pokretanje sistema, objavio je Rojters 1. juna.

Prema izveštajima, sredstva su dobile tri kompanije: FormulA, Carnek i KuaiLaiCai, koji posluju u oblasti upravljanja imovinom, finansiranja automobila i upravljanja lancem snabdevanja u ugostiteljstvu.

Ulaganjem u blokčein FUSION-a, učesnici se obavezuju da koriste blokčein za upravljanje i procesuiranje transakcija iz tih sredstava.

Koristeći FUSION, kompanije će navodno dobiti pristup globalnoj finansijskoj mreži, biti u mogućnosti da se bave različitim kriptovalutama i imaju širi izbor finansijskih instrumenata. Osnivač FUSION-a DJ Kian je komentarisao ugovor:

"FUSION je kao konektor vrednosti. Svaka kompanija ima svoj ekosistem i novčane tokove od jednog igrača do drugog. Ali taj ekosistem je zapravo ograničen. Ono što FUSION pokušava da uradi je da stvori platformu koja će pomoći tim ekosistemima da se povezuju jedni sa drugima kada digitalizuju svoju imovinu."

Cointelegraph je 1.juna izveštavao da je američki finansijski tehnološki startap Pakos prikupio 65 miliona dolara od investitora kako bi podstakao svoje poslovanje, kao što je pružanje usluga baziranim na blokčeinu za finansijske institucije, kao i za rad berze digitalnih valuta itBit.

Ranije ove nedelje, kompanija "Tradeshift" koja se bavi sa lancem snabdevanja saopštila je da će pogurati razvoj blokčeina sa novcem koji je prikupila od svog najnovijeg kruga finansiranja. Serija E, koja uključuje Goldman Saks među glavnim investitorima, iznosila je 250 miliona dolara, što ukupno iznosi 400 miliona dolara.


 

Pripremio: Nikola Tasić