Blokčein platforma veštačke inteligencije SingularityNET je učetvorostručila tržišnu kapitalizaciju svog ICO projekta i produžila rok za svoju prodaju tokena.

Nakon saopštenja o "ogromnoj potražnji" za svoj AGI token, SIngularityNET će sada produžiti rok za prikupljanje sredstava u okviru ICO-a za još jednu nedelju.

Prvobitno postavljena granica na 36 miliona dolara je prevaziđena, nakon što je prodaja već primila 150 miliona dolara u založenim zahtevima investitora.

"Zbog  prevelikog broja zahteva za kupovinom tokena u ovom trenutku, a kako bi se na odgovarajući način smanjila potražnja za AGI tokenima, SingularityNET tim je produžio rok do druge polovine decembra", navedeno je u izjavi.

Ideja dr Bena Goercela, SingularityNET, ima za cilj da podstakne blokčein da ujedini nepovezan AI (veštačka inteligencija) sektor i olakša veći tehnološki napredak.

Projekat je već pokrenuo unikatnog robota "glavnog humanoidnog službenika" nazvanog Sofija, koji je inicijalno najavio ICO na konferenciji održanoj u Lisabonu prošlog meseca.

"Platforma je pozicionirana da podrži projektovano tržište od 3,1 triliona dolara uz povezivanje i koordiniranjem AI usluge u nezabeleženim razmerama", dodala je kompanija.

Dr Ben je u oktobru tokom razgovora sa Cointelegraph-om dao širok uvid u oba slučaja, SIngularityNET i AI trenutno stanje u celini. 

Pripremio: Bojan Zečević