Advokati Rosa Ulbrihta, osuđenog operatera Silk Road-a, objavili su na konferenciji za medije da veruju da su otkrili još jednog korumpiranog agenta koji je radio na slučaju.

Do sada neobjavljeni delovi prepiske koje su iskopali Ulbrihtovi advokati otkrivaju konverzaciju između Dread Pirat Roberts-a i alpacino-a, odnosno Ulbrihta i agenta USDEA (United States Drug Enforcement Administration).

Prepiska ukazuje da je alpacino bio dvostruki agent. Prepiska je čuvana na backup serveru nepoznatog poddierktorijuma. Činjenica da ova prepiska nije izneta tokom suđenja ukazuje na to da postoji mogućnost da je bilo muljanja sa dokazima od strane organa za sprovođenje reda i mir.

Ulbriht je osuđen na doživotnu robiju, ali njegovi advokati i dalje pokušavaju da pronađu dokaze koji bi poništili ili umanjili njegovu kaznu.

Slučaj Silk Road u blatu etičkih pitanja

Ceo slučaj je zamrljan korupcijom i krađom federalnih agenata koji su radili na slučaju. To su činjenice koje su advokati odbrane koristili u svoju korist. Pre ovih novih otkrića, 2 agenta, Karl Fors i Šon Bridžis, bili su uhvaćeni za krađu bitkoina sa Silk Road-a.

Advokati odbrane podneli su žalbu na osnovu novih dokaza. Slučaj Silk Road još nije zatvoren...