Američka kompanija za bezbednost pametnih ugovora Quantstamp je najavila svoju ekspanziju u Japan nakon investicije lokalnog finansijskog giganta Nomura Holdings, prema saopštenju za medije od 6. marta.

Prema saopštenju, američka kompanija dobila je "značajnu investiciju" od Nomure, koja pruža investicije, finansiranje i srodne usluge individualnim, institucionalnim i državnim klijentima. Kompanija preduzetnog kapitala Digital Garage, koja ulaže u uspešne internet startape širom sveta, navodno je takođe doprinela ovoj rundi.

Informacije o tome da je korporativnu finansijsku rundu ulaganja predvodio Nomura takođe su se pojavile na Crunchbase-u 6. marta. Tačan iznos investicije nije objavljen. U vreme pisanja vesti, Nomura nije odgovorio na Cointelegraph-ov zahtev za komentar o potezu.

Kao što je navedeno u saopštenju za medije, američka kompanija je spremna da osnuje društvo sa ograničenom odgovornošću, Quantstamp Japan GK, kako bi pomogla japanskim startapima. Kompanija za cilj ima da obezbedi alate koji pomažu da se identifikuju i osiguraju ranjivosti u pametnim ugovorima automatski i da se spreče povrede bezbednosti.

Quantstamp-ov suosnivač i generalni direktor, Richard Ma, veruje da će tržište aplikacija baziranih na pametnim ugovorima u Japanu nastaviti sa rastom u narednim godinama.

Kao što je naveo Quantstamp, Chuzaburo Iagi, izvršni direktor zadužen za inovacije u kompaniji Nomura Holdings, izjavio je da će pametni ugovori igrati sve važniju ulogu u finansijskom svetu, sa blokčein tehnologijom koja polako ulazi u sve pore društva. "Bezbednost kroz reviziju i sertifikaciju će biti sve više neophodna", navodi se u njegovoj izjavi.

Početkom 2019. godine, Nomura Holdings je potpisao Memorandum o razumevanju sa vodećim japanskim aplikacijama za razmenu poruka Line i Lvc Corporation, kako bi vršio nadzor nad digitalnom imovinom i blokčein poslovnim jedinicama. Tri partnera razmišljaju o uspostavljanju finansijske alijanse fokusirane na blokčein.

 

Pripremio: Nikola Mosurović