Nedavni astronomski rast cene bitkoina i drugih kriptovaluta  je doveo do pojave nekih neizvesnih milionera. Nedavni intervju u časopisu Forbs pokazuje koliko je snažan bio bitkoin tokom protekle dekade za one koji su ranije uložili.

Nekadašnji softverski inženjer u Silicijumskoj dolini kojeg su intervjuisali je zatražio da ostane anoniman. Međutim, objasnio je da je počeo sa kupovinom bitkoina u 2010. nakon temeljnog istraživanja. Odlučio je da bi kupovina trebala da bude dovoljno velika da bi obezbedila neku stvarnu promenu, ukoliko bi se Bitkoinu ikada povećala vrednost, pa je kupio u vrednosti od 3.000 dolarai, što je u to vreme iznosilo 20.000 BTC-a.

Kada je cena bitkoina zaista počela da skače on je napravio prvu prodaju od 1.000 Bitkoina, čime je zaradio 2,6 miliona dolara. Od tada, on  je napustio svoj posao i sada putuje svetom, leti prvom klasom i boravi samo u odmaralištima s pet zvezdica.

Nakon što je objasnio svoje višestruke prodaje i 25 miliona dolara dobiti koju je dosad ostvario, objasnio je da dugoročno vidi vrednost bitkoina na 150.000 dolara. "Stvarno mislim da će se to dositi", kaže on samouvereno, "ali mnoge vlade i kompanije moraju da podrže. Nikakvom špekulacijom se to ne može postići.