Uprkos bitkoinovim problemima, tradicionalna berzanska tržišta su imala najgori period od januara 2016. godine u periodu od 20.-25. marta, ističu analitičari.

U mesecu u kojem je bitkoin došao do vrednosti od 6.600 dolara (najnižem od novembra 2017.), globalna tržišta takođe pokazuju negativne trendove.

Američko tržište kapitala je palo za 6% u martu, dok su evropske akcije pale za 4%, a japanske za 5% u istom periodu, navodi MarketViews.

Cointelegraph je ove nedelje izvestio o negativnim trendovima kriptovalutne imovine koju predvodi bitkoin.

U vreme pisanja teksta, cena bitkoina se kretala oko 7.000 dolara, dok najveći altkoin itirijum (ETH) nije uspeo da zadrži cenu iznad 400 dolara, što predstavlja gubitak od 55%.

Bitkoin tržišta su bila pod dodatnim pritiskom 30. marta pošto je Mailchimp najavio da ukida račune vezane za kriptovalute.

Pošto je više faktora uticalo na negativno raspoloženje na tržištu, među kojima je najvažniji mogući trgovinski rat koji će prouzrokovati nove američke tarife, teško je pronaći razlog za optimizam.

“Ako ovog trenutka (tržišta) krenu nadole, uspostaviće se trend kaskadnog pada koji bi mediji okarakterisali kao slom, ali mislimo da su šanse za relaksirano kretanja gore-dole koje će početi u nekom skorijem trenutku znatno veće”, iznosi MarketViews.