Neke od najvećih južnokorejskih kripto berzi prošle su bezbednosnu proveru od strane vlade, ali većina bi mogla biti izložena napadima, izvestile su 10. januara lokalne tehnološke vesti ZDNet.

Bithumb, Coinone i Korbit, pored četiri druge glavne berze, zadovoljili su inspektore tokom provere, koja je održana između septembra i decembra 2018. godine.

Međutim, od 21 uključene platforme, preostalih 14 nije ispunilo kriterijume za odgovarajuće sigurnosne procedure.

Južna Koreja je ranije imala jednu od najaktivnijih ekonomija za kriptovalute na svetu pre nego što su regulatorne promene dovele do dramatičnih promena u potrošačkim navikama krajem 2017. godine.

U međuvremenu, napadači su neprestano ciljali južnokorejske operatere kako bi ukrali sredstva od korisnika, a čak su i najbezbednije platforme, kao što je Bithumb, potvrdile napade prošle godine u vrednosti od nekoliko desetina miliona dolara.

Najnovija provera od strane zakonodavaca razmatrala je 85 različitih aspekata bezbednosti i utvrdila je da od onih koji nisu prošli, u proseku 51% zahteva posebnu pažnju, prenosi ZDNet.

Prošlog meseca, sud je oslobodio Bithumb u slučaju koji je podneo jedan investitor koji je tvrdio da je zbog platforme izgubio sredstva u vrednosti od 355.000 dolara.

Iako se nije spomenulo zatvaranje kao rezultat loših učinaka, Seul je bio strožiji u nekim drugim aspektima industrije kriptovaluta, sa ICO projektima koji se i dalje suočavaju sa punom zabranom pod njegovom jurisdikcijom.

 

Pripremila: Majda Petrović