Južna Koreja će “najverovatnije” da objavi svoj zvanični stav o ICO projektima u novembru, prenose lokalne novine The Investor 11. oktobra, citirajući “glavnog zvaničnika” Hong Nam-kia.

Po rečima šefa kabineta za koordinaciju vladinim politikama Hong Nam-kia, južnokorejski zvaničnici su već više puta raspravljali o ICO-ima. Čim pristignu rezultati, vlada će finalizirati i otkriti njen zvanični stav.

Južna Koreja je prvi put zabranila ICO-e u septembru 2017, uz obrazloženje da je prikupljanje kapitala kroz izdavanje kirptovaluta skoro kao “kockanje”.

Prema The Investor-u, Hong Nam-ki je otkrio da je vlada napravila istraživanje, zato što neke kompanije još uvek pokušavaju da sprovedu ICO projekte uprkos zabrani. Rezultati istraživanja se očekuju na kraju oktobra, prenose zvaničnici.

Korejska vlada je razmišljala da dozvoli ICO projekte u avgustu 2018, kada je planirala da napravi svoje “blokčein ostrvo” koje bi se nalazilo na ostrvu Čedžu. Tada je južnokorejski parlament zajedno sa Ministarstvom za nauku i informacione i komunikacione tehnologije diskutovao o potencijalnom pravnom okviru za ICO-e i potencijalnim merama zaštite za investitore.

Kako je preneo Cointelegraph, Južna Koreja je skoro pokrenula program u trajanju od šest meseci za mlade koji žele da pohađaju kurseve o blokčeinu i drugim tehnologijama. Ova vest je došla posle objave da vlada planira da investira 4,4 milijarde dolara u brojne oblasti domaće ekonomije, uključujući i blokčein.

 

Pripremio: Stevan Kostić