Južnokorejski regulatori obećali su da će uvesti investicione zakone naklonjene blokčeinu na sastanku 13. jula, poslednjem poglavlju u nastojanju da se promoviše tehnologija na nacionalnom nivou.

Na četvrtom sastanku ministarskog veća na temu "Razvoj kroz inovacije", kojim je predsedavao zamenik ministra za strategiju i finansije Ko Hjong-kvon, vlada se obavezala da će blokčein biznisima olakšati ulazak na tržište.

Kako bi se promovisalo otvaranje novih radnih mesta i podrška novim tehnologijama, vlada Južne Koreje planira da "proširi smanjenje poreza za nova ulaganja u razvoj i olakša zahteve za novu tehnološku podršku, uključujući podršku za investicije u blokčein tehnologiju".

Redizajn podrške za korporativne investicije dolazi u istoj sedmici kada je Seul predstavio nacrte zakona koji takođe imaju za cilj razvoj pravila za ICO projekte i navode pravne obaveze aktera kao što su berze kriptovaluta.

Južna Koreja je nastavila da oblikuje svoj kripto pejzaž tokom 2018. godine, nakon što je početkom godine nastupila neprijatnost zbog propisa o kriptovalutama, što je rezultiralo javnim protestima i zahtevima da ministri podnesu ostavku.

Kripto berze su posebno osetile uticaj promene zakonodavstva, od kojih se od januara zahteva da plate porez na dohodak pravnih i lokalnih prihoda u skladu sa poreskom politikom zemlje, kao i u skladu sa striktnom zabranom trgovanja sa anonimnim i stranim subjektima.