Vodeća južnokorejska berza kriptovaluta Bithamb je zvanično pokrenula kancelariju za vanberzansko trgovanje (OTC) pod nazivom Ortus, prema saopštenju objavljenom 7. februara.

Kompanija Bithumb Global Limited sa sedištem u Hong Kongu poseduje prava na brend Ortus, koji je specijalizovan za usluge institucionalnih investitora. Nakon završetka inspekcije KYC i AML procedura, institucionalni investitori će moći da koriste usluge Ortus-a, uključujući nadzorne transfere sredstava i pristup OTC trgovačkoj kancelariji.

OTC trgovanje je opcija za institucionalne investitore koji žele da trguju velikim količinama, jer im omogućava da direktno trguju međusobno, a ne da trguju preko same kripto berze.

U novembru 2018. godine, vodeći provajder kripto-berze i novčanika Coinbase u Sjedinjenim Državama pokrenuo je svoju vanberzansku trgovinu za institucionalne klijente. Bittrex, takođe američka berza, otkrila je i planove za pokretanje OTC trgovačkog centra sredinom januara.

A krajem prošlog meseca, Binance, vodeća globalna berza kriptovaluta, objavila je da je pokrenula svoj vlastitu OTC trgovačku kencelariju za veće transakcije.

Bithumb je rangiran prvi na CoinMarketCap-u po obimu trgovanja od oko 1 milijardu dolara na dan, zauzimajući značajno nižu tačku od korigovanih volumena, što isključuje tržišta bez naknada i transakcija za rudarenje.
 

Pripremio: Nikola Mosurović