Vodeća južnokorejska kripto berza Bithumb je započela saradnju sa azijskim gigantom Qoo10 za e-trgovinu kako bi pružila uslugu plaćanja kriptovalutom, prema zvaničnom saopštenju od 7. novembra.

Qoo10, tzv. "azijski Amazon", je vodeća južnokorejska kompanija za e-trgovinu na panazijskim tržištima kao što su Singapur, Hong Kong, Kina i Indonezija. U saopštenju se navodi da će partnerstvo proširiti uslugu gotovinskog plaćanja Bithumb kao globalni način plaćanja.

Dve kompanije su u avgustu potpisale ugovor i nastavile su da rade sa servisom za poravnanja Qoo10 i Bithumb Cache sistema. Bithumb Cache je uveden od strane Bithumb-a ovog proleća, a usluga nagodbe lozinkom omogućava korisnicima Bithumb-a da pretvore svoja sredstva da bi ih koristili za plaćanje pomoću svoje lozinke, objavio je Cointelegraph 10. marta.

Kroz ovo novo partnerstvo, postaće moguće kupiti proizvode iz Qoo10 i platiti ih koristeći Bithumb Cache. Saopštenje za medije kompanije Bithumb navodi:

"Partnerstvo sa Qoo10 omogućilo nam je korišćenje keš memorije Bithumb-a izvan naše zemlje i inostranstva za stvarni život. Nastavićemo sa poboljšanjem usluga kako bismo poboljšali korisničke pogodnosti."

Ranije ovog leta, eBay, globalna platforma za e-trgovinu, kupila je Qoo10 za ukupnu sumu od 573 miliona dolara, s ciljem povećanja internacionalnog prisustva eBay-a.

Prošle nedelje, Bithumb je sarađivao sa američkom finteh firmom SeriesOne sa ciljem otvaranja berze vrednosnih papira u Americi, objavio je Cointelegraph 1. novembra.

Prema CoinMarketCap-u, Bithumb je trenutno 76. kripto berza, sa ukupnim 24-časovnim prometom 3,028 milijardi dolara u vreme pisanja teksta.


Pripremio: Nikola Tasić